Днес водещи руски лекари поканиха известни личности и политици с възгледи

...
Днес водещи руски лекари поканиха известни личности и политици с възгледи
Коментари Харесай

Водещи лекари в Русия канят известни антиваксъри в COVID-19 отделения

Днес водещи съветски лекари поканиха известни персони и политици с възгледи срещу имунизациите да посетят алените COVID-19 зони в лечебните заведения и сами да се уверят в последствията от пандемията, осведоми " Франс прес ".

В отворено писмо, оповестено от държавната новинарска организация ТАСС, 11 лекари от няколко града написаха до дузина публични фигури, които са изразявали антиваксърски възгледи пред стотици хиляди почитатели в обществените мрежи.

Русия, една от най-тежко засегнатите от пандемията от ковид, изпитва затруднение с масово опълчване на имунизацията, макар че тя създаде няколко локални ваксини, в това число " Спутник V ".

Въпреки многочислените молби от страна на президента Владимир Путин, само 37 % от руснаците са изцяло ваксинирани и страната записва повече от 1000 умряли на денонощие през последните седмици.

В писмото си лекарите споделиха на няколко артисти, артисти, телевизионни лица и политици, които показаха песимизъм по отношение на имунизациите, че ще отделят време да ги разведат из центровете за лекуване на COVID-19.

" Всички сме ненапълно заети, евентуално можете да се досетите с какво ", се показва в писмото, като измежду подписалите го е известният московски лекар Денис Проценко, който ръководи основната столична COVID-19 болница.

" Но като се има поради какъв брой хора ви четат и слушат, ще намерим време да ви разведем през алените зони, интензивните отделения и патологичните отделения на нашите лечебни заведения ", акцентират лекарите.

" Може би по-късно ще измененията позицията си и по-малко хора ще загинат ", се прибавя в писмото.

Наред с други, писмото беше адресирано до телевизионния водещ Оскар Кучера, който се усъмни в сигурността на имунизациите пред своите съвсем 300 000 почитатели в " Инстаграм " този месец.

То беше адресирано и до артиста Егор Бероев, който сравни въвеждането на ограничавания за неимунизирани московчани с отношението на нацистка Германия към евреите, и до рок звездата Константин Кинчев, който сподели пред таблоид, че " не желал да живее в цифров концентрационен лагер ".

Лекарите се обърнаха и към политици, в това число 77-годишният комунистически водач Генадий Зюганов, чиято партия провежда митинги против наложителните имунизации и здравните паспорти.

" Живеем в ера, в която мнението на експерт във всяка област може елементарно да бъде разсеяно от известна персона ", написа Проценко в своя канал в " Телеграм ", обяснявайки за какво лекарите са написали писмото.

" Налице е същинска война, в нея всеки ден губим над 1000 души, които не са подготвили тялото си да се сблъска с този рисков вирус ", акцентира той.

Русия публично е оповестила повече от 9,4 млн. инфектирани с ковид от началото на пандемията и близо 268 000 умряли от COVID-19, като и по двата индикатора страната се подрежда на пето място в света.

Държавната статистическа организация Росстат заяви обаче, че действителният брой на умрелите от COVID-19 в страната е близо 450 000 до края на септември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР